Prøysenstund med Reddharene

Reddharene består av:

Ingrid Hesjadalen, sanger og skuespiller

Kristine Hesjadalen, sanger og skuespiller

Vegard Øyen, pianist, bassist, sanger og skuespiller

 Vi i Reddharene har vokst opp med sangene til Prøysen, og fått ham servert gjennom både morsmelka, farsmelka og besteforeldremelka. Denne fantastiske kulturarven vår, ønsker vi å gi videre til dagens barn, som kanskje ikke blir fôret med disse sangene hjemme slik som vi faktisk ble.

Forestillingen vår handler om å være redd, og vi fletter inn de mest kjente sangene Prøysen laget for barn i det vi forteller og gjennomlever. Barna får delta aktivt, og vi bruker videokanon med film og bilder som kulisser. Vi bruker mye humor og har laget våre egne arrangementer på sangene. For å ha et fyldig og større lydbilde, har vi spilt inn noe av kompet på forhånd. Dette kompet er «nyoppusset» i 2013.

 Lenke til en av filmene vi har laget, finnes her:

http://www.youtube.com/watch?v=c1b1DbzdHIo&feature=related

Beskrivelse av tilbudet:

Barna skal både få lytte og delta aktiv for å få god kjennskap til våre utvalgte Prøysen-sanger. I tillegg vil vi også ta tak i temaet Redsel. Dette temaet vil være det som binder sammen sangene, og fører oss inn på tekstene. Barna får bli kjent med oss som «oss selv», og vi har laget disse rollefigurene:

Pianisten Vegard, som er redd for de mørke tangentene på pianoet. Storesøster Kristine som har sceneskrekk og nesten er redd for alt mulig, for eksempel pinnsvin. Lillesøster Ingrid som ikke er redd for noe. I hvert fall påstår hun det, men er dette sant? Gjennom samtaler med hverandre og hvor publikum også blir engasjert, vil vi ta barna med inn i en verden hvor det er lov å være redd for rare ting og hvor mottoet er: Det hjelper å synge om det!

Som en konklusjon på slutten av forestillingen, kommer vi frem til at det er lurt å snakke om det man er redd for, da blir det ikke så skummelt lenger. Det å være modig, er å fortelle andre hva man er redd for. Og da kan det til og med hende flere er redd for det samme!

Link til presentasjon av konserten gjennom DKS i Oslo:

http://www.dks.osloskolen.no/produksjon_8428

 

Forestillingen inneholder sangene:

I bakvendtland

Hompetitten

Bolla Pinnsvin

Kveldssang for Laffen

Oppå Lauvåsen

Nøtteliten

Den første løvetann

Helene Harefrøken

Mørkredd (tekst/mel Ingrid Hesjadalen)

 Praktisk info:

Forestillingen varer ca 40-45 min og passer best for 1.-4.-klasse. Det optimale er en elevmasse på ca 100 elever, max 150. Sted for gjennomføring er skolen. Spesielle krav: Vi bruker en videokanon i forestillingen og ønsker ikke at sola skal skinne rett på skjermen vår.

Opprigging tar 30 minutter, nedrigging tar 20 minutter.

 

Presentasjon av utøverne:

Vegard Øyen: Utdannet lærer med 3-årig musikklinje fra Bergen. Han har lang erfaring som musikklærer i grunnskolen. De siste årene har han kun jobbet som freelance musiker. Han har vært pianist og bassist i flere forskjellige musikalske oppsetninger. Han har sammen med Kristine også turnet med en Prøysen-forestilling i regi av den kulturelle spaserstokken.  I tillegg til livespilling driver han med musikkproduksjon til film. Mer info på www.musikktilfilm.no

Kristine Hesjadalen: Utdannet lærer med 3-årig musikklinje fra Lærerskolen i Bergen. Jobber som kulturskolelærer i Tønsberg, og er ellers freelancer. Lang erfaring som skuespiller, revyartist og sanger. Har jobbet som lærer og regissert flere revyer og teaterforestillinger. Har sammen med Vegard turnert de siste årene med Prøysen-forestilling i regi av den kulturelle spaserstokken. Mer info på: http://www.kristinehesjadalen.com

Ingrid Hesjadalen: Bachelor i musikk og bachelor i drama. Holder på med master i musikk. Jobber som freelancer, musikkterapeut på Vestre Aker skole og som pianolærer i kulturskolen. Hun har også jobbet som dramalærer bl.a ved Danseakademiet GG. Har også lang erfaring som revyartist og musiker, og har vært instruktør for flere oppsetninger av og med ungdom. Er pianist i bandet The Simones.

Hjemmeside: www.ihesjadalen.com

 

Erfaring med tilbudet:

 

2014: Turné i regi av folkeakademiet TeleBu, skolekonsert i Kragerø

2013:    Bibliotekforestillinger i Oslo og Vestfold

            Konsert i Re kommune i regi av DKS

Våren 2012:    Turné i Tønsberg for 1. og 2.klassinger, 8 konserter

                        Forestillinger for barnehager i Sandefjord, 3 konserter

                        Konsert for barnehagebarn i Rygge kommune

Høsten 2011:  Turné i regi av DKS i Oslo, 42 konserter for 1. og 2. klasse

                        Konsert på Høgskolen i Volda for musikkstudenter og SFO-barn.

Høsten 2010: Turné i regi av DKS i Oslo, 30 konserter, 1. og 2. klasse

                        Forestilling på Deichmanske bibliotek på Majorstua

Høsten 2009: Turne i regi av DKS i Oslo, 20 konserter, primært for 1. klasse.

Høsten 2008: Turne i regi av DKS i Oslo. 20 konserter, primært for 1. klasse.

Prøveforestilling i Volda, 1.-4.klasse.

Tilbakemeldinger vi har fått fra skoler vi har besøkt:

 -Dette var en vellykket forestilling, meget godt tilrettelagt for aldersgruppen (Smestad skole, Oslo)

- Både elever og lærere hadde det gøy på forestillingen. Vi synes at skuespillerne var veldig flinke til å hele tiden få med seg alle elevene. Vi har i ettertid brukt sangene i klasserommet. Elevene husker at sangene var med i forestillingen. Tusen takk. Vi er veldig fornøyde! (Bjølsen skole, Oslo)

- Utøverne hadde publikum i sin hule hånd. Alle var fornøyde!!! (Nordtvedt skole, Oslo)

- Dette er et av de beste innslagene vi har hatt fra den kulturelle skolesekken, tusen takk! (Vålerenga skole, Oslo)

- Spontan tilbakemelding fra elevene: Dette var gøy! Noen holdt på å falle av stolen pga stort engasjement. Nydelig å observere hvor fengslet elevene ble. TUSEN TAKK! (Trosterud skole, Oslo)

For mer info:

Ta kontakt med:

Kristine Hesjadalen, tlf: 97 79 85 39, e-mail: kristinehesjadalen@gmail.com

Se også våre hjemmesider: www.reddharene.no