Solskinn og sang

Kristine Hesjadalen og Vegard Øyen har turnert rundt om på Østlandet siden 2009 med konsertene Slipsteinsvalsen og Sønnavindsvalsen. Nå har de laget en ny forestilling: Solskinn og sang. 

Et knippe koselige Prøysensanger er plukket ut som presenteres for publikum sammen med bilder vist på storskjerm. Teksten kommer opp på skjermen når publikum kan synge med.

Det er de gode historiene til Prøysen som står i fokus og formidlingen av disse. Historiene som alle kan kjenne seg igjen i, og som tar for seg ulike sider ved det å være til. Prøysen-skattekista rommer mye, og i denne konserten presenteres både kjente og litt mindre kjente sanger.

Kristine Hesjadalen (sang) og Vegard Øyen (piano) har spilt sammen i en årrekke. Samarbeidet startet da de gikk i samme klasse på musikklinja på lærerhøyskolen i Bergen i 1996.

De har sammen spilt over 300 konserter i den kulturelle skolesekken og spaserstokken og har turnert over hele Østlandet med sine konserter.  

De har gjennom årene utviklet sin egen stil med Kristines personlige tolkninger av Prøysen og Vegards lette og lekne akkompagnement. Det er formidlingen og historiene i tekstene som står sentralt i konsertene.


Kristine har lang fartstid som revyartist, skuespiller, sanger og regissør, og livnærer seg som freelancer med mange jern i ilden. Hun har medvirket i en rekke teaterproduksjoner både som profesjonell skuespiller, sanger og som regissør og produsent.

Vegard er freelancer og en erfaren pianist. Han komponerer og produserer musikk for flere reklamebyråer og filmselskaper. Han har vært musikkansvarlig på en mengde teater og revyoppsetninger. Mer info om Vegard finnes her: www.musikktilfilm.no